Verslag van een enthousiaste huurster

Dit jaar werd het vakantiehuisje Bumarka in Wichmond. Een tip van een collega. En aangezien de beste tips nog altijd via via zijn, besloot ik om drie nachten te boeken. Veel te kort, bleek achteraf. We hadden het daar met gemak ook een week volgehouden.

slide-home6

Bumarka is een Scandinavisch vakantiehuis, helemaal opgetrokken uit hout. Mij deed het nog het meest denken aan een soort blokhut. Ik kreeg direct zin in dikke pakken sneeuw, dampende mokken choco en spelletjes voor de open haard. En dan het uitzicht: de bovenste helft dramatische Hollandse lucht, de onderste helft groen weiland met daarachter de toppen van het bos. Dat is nog eens wat anders dan de gordijnen opentrekken en zien hoe de overbuurman zijn ontbijt klaarmaakt.

slide-home10

De kinderen waren door het dolle met hun stapelbed en niet weg te slaan bij de twee shetlandponys een weiland verderop. Wij sliepen heerlijk op een tweepersoonsbed met echt goede matrassen mijmerden over hoe leuk het hier zou zijn in het voorjaar, of de zomer. Voor het huisjes bevindt zich namelijk een fijn buitenterras. Verder was het er schoon en van alle gemakken voorzien.

Schermafbeelding 2015-01-12 om 12.19.39

Nu is het dorp Wichmond net zo saai als het klinkt, maar de omgeving is dat zeker niet. Denk kastelen, eindeloze wandelingen door het bos en meanderende beekjes. Buiten dat: Deventer en Zutphen liggen ‘om de hoek’. Bij De Pelikaan aan de Pelikaanstraat in Zutphen at ik de lekkerste scones sinds tijden en liet ik me weer eens kaalplukken door mijn kinderen die in de bijbehorende cadeauwinkel allerlei leuk kinderspul spotten. Nou ja, het was tenslotte bijna kerst.

Pluspunten: de prachtige omgeving, kindvriendelijk huisje, betaalbaar.