Bumarka, historie

IMG_5903P1030432

Het vakantiehuis is in april 2013 geplaatst en hiermee ging voor ons een lang gekoesterde wens in vervulling. Wij, Martien Pater en Els Wárlám komen oorspronkelijk uit het westen en dit type vakantie woning trok ons erg aan.

Wij hebben in 1975 een jaar in Noorwegen gewoond en gewerkt (Els, als fysiotherapeute) en hebben daar vele goede herinneringen aan. Onder andere doordat we gebruik mochten maken van ‘Daske’ een trekkershut in de bergen, vlakbij Trondheim. Daar gingen we, op de langlaufski’s, in de winter naartoe met onze zoon van één jaar.

Het huisje Bumarka ligt op 5 kilometer afstand van Vorden. Dit roept vraagtekens op bij anderen. Zo dichtbij? Maar wij kunnen er op de fiets heen om te relaxen, vrienden te ontvangen. Familie en vrienden uit het westen, die op bezoek komen kunnen daar overnachten.

Ikzelf schrijf er graag, omdat je er door niets afgeleid wordt en de stilte zo rustgevend is.

Bij het plaatsen van de woning ontstond het idee om ons vakantiehuis te gaan verhuren, zodat anderen ook van deze prachtige plek en omgeving kunnen genieten.

Tot slot: De naam Bumarka is afkomstig uit het Noors. Het is een recreatiegebied ten westen van Trondheim, waar vele langlaufpistes zijn en waar wij onze eerste langlaufervaring hebben opgedaan.