De Seizoenen

Het vakantiehuis nodigt uit voor een verblijf gedurende alle seizoenen. Elk seizoen in de Achterhoek heeft zijn eigen charme.

De Winter nodigt uit tot het maken van lange wandelingen in de omgeving. Er zijn verschillende wandelroutes met namen als Klompenkaerelspad, Ockhorster wandelroute (pdf) (of Ganzenpad) het Berend van Hackfortpad etc. Ook is een bezoek aan de monumentenstad Zutphen een absolute aanrader. Zutphen heeft oa. een filmhuis en een schouwburg. Binnen 10 minuten ben je in Vorden, dat een gezellig ‘dorps’ centrum heeft met een grote variatie aan horecagelegenheden. En als je terugkomt van de wandeling bij de gezellige houtkachel een glühweintje of een kopje thee drinken.

Het Voorjaar komt in de Achterhoek letterlijk en figuurlijk tot leven. Het coulissenlandschap laat zich van zijn mooiste kant zien en op het overdekte terras van Bumarka kunt u van de eerste zonnestralen genieten. Een fietstocht langs de 8 Kastelenroute of langs een van de routes van de Kunst 10 daagse in mei zijn enkele opties, maar er zijn er zoveel meer. Bij de plaatselijke VVV zal men u zeker verder op weg helpen.

In de Zomer zult u merken hoe geliefd het gebied, direct achter de IJssel gelegen, is bij vakantiegangers is. U zult er zelf niet veel van merken als u in de buurt van Bumarka blijft, maar er is in deze periode veel ‘reuring’ met Vorden als belangrijk centrum voor een groot aantal activiteiten, die de Achterhoekse cultuur voor het voetlicht brengen. Een sprekend voorbeeld hiervan is de jaarlijkse koetsenrit in augustus, die traditioneel eindigt met een heus defilé door het centrum van Vorden. Een bezoek aan het historische plaatsje Bronkhorst met o.a. een Dickens Museum is ook zeker de moeite waard. Van de talrijke fietsroutes in de omgeving wordt goed gebruik gemaakt en het Open Lucht Zwembad in Vorden is een echte aanrader bij mooi weer.

In de herfst kleuren de bossen waar Bumarka deel van uitmaakt wonderschoon. Zie de wandelingen bij ‘winter’.
Het Ludgerus gebouw en de Keuken van Hackfort zijn op loopafstand. Daar kunt u aanschuiven voor een kop koffie, lunch of diner. Met beide etablissementen zijn er afspraken gemaakt voor arrangementen, speciaal voor de gasten van Bumarka.

 

Het bovenstaande is een beperkte greep uit de talrijke mogelijkheden, die het verblijf in Bumarka te bieden heeft. In het vakantiehuis vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden in de omgeving.